Benvingut a la pàgina professional de Boris Mir, professor d’educació secundària.

Formació

Ajudo professors i mestres d’arreu a formar-se i a fonamentar la seva mirada pedagògica.

Estic vinculat emocionalment a l’Institut-Escola Les Vinyes, un centre públic que he vist néixer i créixer i que pertany a la Xarxa d’Instituts Innovadors de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’institut-Escola Les Vinyes fou un dels centres impulsors del programa Escola Nova 21, una aliança per transformar les escoles catalanes cap a un sistema educatiu avançat. He estat el director adjunt del programa. Finalitzat el programa, aquesta aventura continua amb vida pròpia: #transformacióeducativa.

Actualment, treballo a l’Institut Angeleta Ferrer (Barcelona), un centre de nova creació orientat a l’aprenentatge competencial, globalitzat i personalitzat, amb un conveni de col·laboració amb el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST). Sóc el director adjunt de formació docent del Programa STEAM de recerca, innovació educativa i formació del professorat en l’àmbit STEAM, creat amb la finalitat de millorar les competències professionals docents i actualitzar les pràctiques educatives, generant un espai per a l’especialització del professorat a través de la innovació organitzativa i metodològica, la recerca educativa i les evidències aplicades a la pràctica docent.

L’Institut Angeleta Ferrer de Barcelona integra i vertebra l’acció educativa pròpia d’un centre educatiu amb el Programa STEAM de recerca científica i educativa, la innovació pedagògica i el projecte de formació del professorat.

Alumnat ambaixador
Amb l’alumnat ambaixador de l’Institut Angeleta ferrer de Barcelona (Gener, 2023)

Amb amics i docents, hem fundat l’Associació Educativa La Verema, que vol fomentar la innovació educativa i la renovació pedagògica a través de la col·laboració amb persones i institucions interessades en la millora de l’educació. Segueix-nos. 🙂

Assessorament

Col·laboro amb centres, institucions i col·lectius per ajudar-los a transformar l’educació. Sona molt fort, però és pluja fina. En el món de les organitzacions en diuen “consultoria”, però molt sovint és, simplement, compartir experiència o donar un cop de mà.

Conferències

També faig ponències i xerrades allà on em demanen. No actualitzo el blog en castellà La mirada pedagógica (perquè ara escric poc i ho faig en català en el blog), però la web fa que les persones em contactin i em proposin activitats. Algunes de les presentacions que utilitzo les penjo a la web. I, de vegades, les intervencions queden enregistrades en vídeo… OMG! 🙂

Amb la meva gent, a l’Institut-Escola les Vinyes (Curs 2014-2015)