Linda Darling-Hammond: Sovint, l’aprenentatge basat en projectes es planteja com una mena d’antítesi de l’aprenentatge de fets i de la instrucció directa d’habilitats. I, tanmateix, si busqueu a aules referents, veureu aprenentatge basat en la indagació i algunes instruccions estratègiques, adequades i directes per als nens, sobre coses que han de saber i aprendre, integrades entre si.

I és realment important que entenguem que això no forma part d’una de les grans guerres curriculars, en què estem enfrontant, ja ho sabeu, el llenguatge globalitzat enfront de la fonètica o les matemàtiques per comprendre contra memoritzar les taules de multiplicar. Es tracta de crear interrogants útils i després ajudar estratègicament als estudiants oferint instrucció directa quan ho necessitin, al voltant de determinades habilitats o fets que necessiten conèixer, en la investigació que ells estan realitzant.

Dispelling Myths About PBL and Direct Instruction