Greta Thunberg

11. Ja som gairebé al final de la meva xerrada, i ara és quan normalment la gent parla d’esperança, plaques solars, energia eòlica, economia circular i demés, però no ho faré. Hem tingut trenta anys de xerrameca motivacional i de vendre idees positives, i, em sap greu, però això no funciona. Perquè si ho fes, a hores d’ara, les emissions s’haurien reduït. No ho han fet.

12. Necessitem esperança, és clar. Però el que necessitem més encara que l’esperança és acció. Un cop comences a actuar, l’esperança és arreu. En lloc d’esperança, hem de buscar acció. Així, i només així, l’esperança arribarà.

13. Cada dia fem servir 100 milions de barrils de petroli. No hi ha polítiques per canviar-ho. No hi ha regles per deixar aquest petroli sota terra. No podem salvar el món seguint aquestes regles, així que les regles han de canviar.

Greta Thunberg – TEDxStockholm
The disarming case to act right now on climate change
https://www.ted.com/talks/greta_thunberg_the_disarming_case_to_act_right_now_on_climate?

14. Tot ha de canviar i ha de ser avui.

Glossa a Greta Thunberg

11. Ja som gairebé al final de la meva xerrada, i ara és quan normalment la gent parla d’esperança, plaques solars, energia eòlica, economia circular de transformació educativa, de metodologies actives, de personalització de l’aprenentatge, d’avaluació formativa i demés, però no ho faré. Hem tingut trenta anys de xerrameca motivacional educativa i de vendre idees positives, i, em sap greu, però això no funciona. Perquè si ho fes, a hores d’ara, les emissions s’haurien reduït les escoles haurien canviat. No ho han fet.

12. Necessitem esperança, és clar. Però el que necessitem més encara que l’esperança és acció. Un cop comences a actuar, l’esperança és arreu. En lloc d’esperança, hem de buscar acció. Així, i només així, l’esperança arribarà.

13. Cada dia fem servir 100 milions de barrils de petroli un milió d’alumnes catalans van a una escola centrada en la transmissió de continguts. No hi ha polítiques per canviar-ho. No hi ha regles per deixar aquest petroli sota terra model obsolet. No podem salvar el món l’educació seguint aquestes regles, així que les regles han de canviar.

14. Tot ha de canviar i ha de ser avui.