Les “noves” pedagogies no són únicament estratègies metodològiques, són eines de transformació educativa capaces d’accelerar l’anomenat aprenentatge profund. Per això durant el proper Camp Base tractarem aquesta tendència global que cada cop té més presència al territori català.

Però.. què és el Deeper learning? Literalment traduït com “aprenentatge més profund” és un enfocament educatiu que té com a objectiu potenciar 6 competències tant dins com fora de l’aula: el domini de competències bàsiques, el pensament crític, el treball col·laboratiu, la comunicació efectiva, l’aprenentatge autodirigit i una mentalitat acadèmica positiva, és a dir, un alumnat confiat en les seves pròpies capacitats i que veu la rellevància de la feina que desenvolupa a l’escola. Per tant, un centre educatiu que segueix aquest enfocament organitzarà la seva vida escolar vinculant els aprenentatges a l’entorn proper i a reptes i problemes reals.

Entenent que aquests són objectius àmpliament compartits per gran part la comunitat educativa, però sovint difícils de portar a terme, dedicarem el proper Camp Base a entendre què és i com desenvolupar un aprenentatge més profund, endinsant-nos en les diferents característiques del Deeper learning i el seu potencial; i en allò que passa a les aules quan aquest es produeix.

Per fer-ho, comptarem amb la presència d’en Boris Mir, professor d’educació secundària i membre de l’equip d’Escola Nova 21, i amb el testimoni de tres experiències de centres educatius amb les que podrem veure com l’alumnat viu la transferència dels aprenentatges, amb la voluntat d’aplicar el que s’ha après en una àrea temàtica a situacions noves.

Us esperem el dia 14 de novembre a les 18. h a l’auditori Meier del MACBA, en un acte, conduït per Ismael Peña-López, director d’innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Inscripció necessària per assistir a l’acte