Benvingut a la pàgina professional de Boris Mir, professor d’educació secundària.

Formació

Estic vinculat emocionalment a l’Institut-Escola Les Vinyes, un centre que he vist néixer i créixer, de la Xarxa d’Instituts Innovadors de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ajudo professors i mestres d’arreu a formar-se en temes d’aprenentatge i de transformació de les pràctiques educatives.
L’institut-Escola Les Vinyes és un dels centres impulsors del programa Escola Nova 21, una aliança per transformar les escoles catalanes en un sistema educatiu avançat. Actualment sóc el director adjunt del programa, i en som molts en aquesta aventura!
Acabem d’iniciar l’Associació educativa La Verema, que vol fomentar la innovació educativa i la renovació pedagògica a través de la col·laboració amb persones i institucions interessades en la millora de l’educació. Segueix-nos. 🙂

Assessorament

Col·laboro amb centres, institucions i col·lectius per ajudar-los a transformar l’educació. Sona molt fort, però és pluja fina. En el món de les organitzacions en diuen “consultoria”, però molt sovint simplement és compartir experiència o donar un cop de mà. Ho faig també a través de la Fundació Factor Humà o la Fundació Jaume Bofill.

Conferències

També faig ponències i xerrades, allà on em demanen. No actualitzo el blog en castellà La mirada pedagógica (perquè escric poc i en català en el blog), però la web fa que les persones em contactin i em proposin activitats. Algunes de les presentacions que utilitzo les penjo a la web. I, a vegades, les intervencions queden enregistrades en vídeo… OMG! 🙂

Amb la meva gent, a l’Institut-Escola les Vinyes (Curs 2014-2015)